Bayern München wint kraker tegen FC Barcelona, Club Brugge haalt uit bij FC Porto

13-09-2022 22:51 Laatste update: 23:01

Bayern München heeft in eigen huis FC Barcelona over de knie gelegd. Der Rekordmeister had aan een sterke beginfase van de tweede helft genoeg voor de overwinning. In Portugal wist Club Brugge te verrassen, FC Porto werd met maar liefst 0-4 verslagen.

Bayern Munchen – FC Barcelona 2-0

Bayern won de eerste groepswedstrijd met 0-2 van Internazionale, terwijl Barça in eigen huis over Viktoria Plzen heen liep (5-1). Frenkie de Jong, Memphis Depay, Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui begonnen allemaal op de bank in het onderlinge duel. De eerste helft begon redelijk tam. Robert Lewandowski en Pedri kregen kleine mogelijkheden op de 0-1, maar verder gebeurde er weinig spectaculaire dingen. In het tweede bedrijf was dat helemaal anders.

Bayern kwam ijzersterk uit de kleedkamer en stond binnen tien minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong. Lucas Hernández vond de touwen met een kopbal en Leroy Sané tikte de tweede treffer binnen op aangeven van toptalent Jamal Musiala.

FC Porto - Club Brugge 0-4

Club Brugge heeft in Portugal een behoorlijke stempel gedrukt. FC Porto werd compleet van de mat gespeeld door de Belgische ploeg. Ferran Jutglà bracht Club na een kwartier spelen op voorsprong vanaf de strafschopstip. In de tweede helft kwamen de bezoekers via Kamal Sowah, Andreas Olsen en Antonio Nusa zelfs op 0-4. De Belgen pakken daardoor de koppositie in de poule, met zes punten uit twee wedstrijden.