Ajax maakt indruk met vierklapper en vermorzelt Rangers in de Champions League

07-09-2022 20:35 Laatste update: 20:38

Ajax is het nieuwe Champions League-seizoen voortreffelijk gestart. De Amsterdammers vermorzelde Rangers FC met 4-0. Dat betekent dat Giovanni van Bronckhorst zijn nachtmerrie van afgelopen weekend tegen Celtic heeft herbeleefd.

Na een tamme openingsfase kwam Ajax dan toch op dreef. Na een goed aangesneden hoekschop van Steven Berghuis was het Edson Álvarez die de 1-0 tegen de touwen kopte. De goal van de Mexicaan was het startschot voor een aantal indrukwekkende Amsterdamse minuten.

De landskampioen zette de Schotten tegen de muur. Na een paar kansen van Devyne Rensch was het Steven Berghuis die wel doel wist te treffen. De aanvallende middenvelder wist via een been van een Rangers-verdediger de doelman Jon McLaughlin te verschalken.

Eén minuut na de tweede goal was het gelijk weer raak. Mohammed Kudus luisterde zijn basisplaats op met een heerlijke goal. De Ghanees draaide sterk weg en schoot daarna diagonaal via de paal binnen.

Na rust nam Ajax wat gas terug en leek het er even op dat Rangers iets terugdeed. Helaas voor de ploeg van Van Bronckhorst stond Ryan Kent in buitenspelpositie, waardoor het feest niet doorging. Even later was het weer raak voor de Amsterdammers. Na geklungel in de defensie bij Rangers kon Steven Bergwijn alleen op de doelman af. Die omspeelde hij vakkundig en schoof daarna binnen.

Het perfecte begin voor de ploeg van Alfred Schreuder. Om 21.00 trappen SSC Napoli en Liverpool af. Een week later gaat Ajax op bezoek op Anfield, bij The Reds