Nieuws

Vloet zegt Astana na een half jaar gedag en maakt beladen transfer naar Rusland

Vloet zegt Astana na een half jaar gedag en maakt beladen transfer naar Rusland

06-09-2022 17:35 Laatste update: 17:37

Het avontuur van Rai Vloet bij FC Astana was van korte duur. De Nederlander gaat een pikante overstap maken voor een kwart miljoen euro. Het Russische FK Oeral wordt zijn nieuwe thuis.

Het verhaal van Vloet is bekend. Ongeveer een jaar geleden veroorzaakte hij een ongeluk waarbij een vierjarig jongetje om het leven kwam. Daar wordt de middenvelder nog altijd van verdacht in Nederland.

Dat gaf Heracles Almelo destijds ook reden om afscheid van Vloet te nemen. De club uit Kazakhstan besloot om hem onderdak te bieden. Dat is uiteindelijk van korte duur gebleken, aangezien de middenvelder alweer vertrekt naar Rusland.

Vloet legt zijn keuze uit op de website van zijn vorige werkgever. "Ik heb een mooie kans gekregen van een club uit Rusland. Ze hebben me een mooi contract aangeboden. Natuurlijk is de competitie de belangrijkste reden voor mij om deze transfer te maken. De Russische is in mijn ogen sterker. Ik heb nog steeds doelen die ik wil bereiken in mijn loopbaan. Ik denk dat dit de juiste stap is voor mij."

Vloet kwam in totaal toch negentien keer uit voor Astana. In die wedstrijden scoorde hij zeven keer en gaf hij twee assists. In Nederland kwam de aanvallend ingestelde speler naast Heracles uit voor Excelsior, NAC Breda, PSV, FC Eindhoven, SC Cambuur en Roda JC.