Nieuws

Contract Lewandowski ligt op straat: 'Barça beschikt over ontsnappingsclausule'

Contract Lewandowski ligt op straat: 'Barça beschikt over ontsnappingsclausule'

05-09-2022 21:32 Laatste update: 06-09-2022 09:19

Robert Lewandowski is zijn avontuur bij FC Barcelona sterk begonnen. Als de prestaties van de Poolse aanvaller afnemen, kunnen de Catalanen vroegtijdig afscheid van hem nemen.

Het Spaanse tv-programma Què t'hi jugue bracht de details naar buiten over het contract van Lewandowski. De Catalanen zouden voortijdig afscheid kunnen nemen van de Pool wanneer zijn prestaties gaan tegenvallen. Als de spits in zijn derde seizoen minder dan 55 procent van de wedstrijden speelt, mag zijn contract worden ontbonden.

Daarnaast kwam naar buiten hoeveel Lewandowski per jaar opstrijkt bij de Spaanse club. In zijn eerste contractjaar ligt het salaris op tien miljoen euro per jaar. In het tweede seizoen stijgt dit naar dertien miljoen en in zijn derde jaar verdient de aanvaller maar liefst zestien miljoen euro per jaar. Door bonussen kan zijn uiteindelijke salaris nog oplopen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!