Nieuws

Cillessen reageert op rentree en cameramoment: 'Valt nu wel wat van me af'

Cillessen reageert op rentree en cameramoment: 'Valt nu wel wat van me af'

15-08-2022 07:53 Laatste update: 08:18

Jasper Cillessen maakte zondag na elf jaar zijn rentree bij NEC Nijmegen en deed dat met een 1-4 overwinning op FC Volendam. De 33-jarige doelman stelt dat hij kriebels in zijn buik had en verklaart ook waarom hij een camera met enige irritatie wegduwde tijdens de drinkpauze. 

"Er valt nu wel wat van me af", zegt Cillessen na afloop, opgetekend door het Algemeen Dagblad. "Ik heb lang naar deze dag toegeleefd en voelde vanochtend toch wel wat spanning. Ik had wat kriebels in mijn maag." De Nederlander is blij terug te zijn in zijn thuisland en zijn familie vaker te kunnen zien. "Zij konden door de coronacrisis de laatste jaren wat minder vaak afreizen naar Spanje dan gewild."

De rentree van Cillessen leek even op een debacle uit te lopen toen Volendam vroeg de leiding pakte in het duel. "Het tegendoelpunt was gewoon een fantastische aanname van Daryl van Mieghem. Het was weer even wennen, maar het belangrijkste zijn de drie punten." Even later liet de doelman bijna een bal glippen, maar die ging over het doel. "Ik kreeg er koude rillingen van, al was dat best lekker met deze temperatuur", erkent de sluitpost. 

Tijdens een drinkpauze tikte Cillessen een camera weg. Geen kwade opzet tegenover de cameraman, meent de international. "Ik wilde iets tactisch bespreken met onze keeperstrainer. Ik wist niet of de bank van Volendam meekeek. Je moet de tegenstander niet wijzer maken dan die al is. Het was niet kwaad bedoeld naar de cameraman. Maar nee, ik ben niet zo van al die aandacht. Daar hou ik eigenlijk niet van", geeft Cillessen toe.