Nieuws

Patrick Kluivert hoopt op transfer van zoon: 'Hij heeft zijn verhaal te schrijven'

Patrick Kluivert hoopt op transfer van zoon: 'Hij heeft zijn verhaal te schrijven'

13-08-2022 09:50 Laatste update: 09:52

Patrick Kluivert hoopt dat AS Roma geen obstakel gaat vormen bij een transfer van zoonlief Justin Kluivert. De 23-jarige Nederlander staat voor een avontuur in de Premier League bij Fulham.

Fulham zou Kluivert graag willen huren, met een – mogelijk verplicht – optie tot koop van 9,5 miljoen euro. Een voorstel dat de Romeinen laat peinzen, aangezien de Nederlander zijn laatste contractjaar ingaat. Dat zou ook kunnen betekenen dat hij transfervrij de deur uitloopt.

Vader Kluivert heeft zijn hoop uitgesproken over de transfer van zijn zoon. In de Italiaanse hoofdstad is namelijk weinig perspectief voor Justin: trainer José Mourinho zou het niet zien zitten in de voormalig Ajacied. "Ik hoop dat de club zal meewerken, want Justin heeft zijn verhaal te schrijven en verdient een club die hem continu laat spelen. Dat is essentieel voor zijn ontwikkeling", aldus de 79-voudig Oranje-international tegen La Gazzetta dello Sport.

Kluivert zelf wil maar wat graag naar de Premier League-promovendus. Mocht de transfer er daadwerkelijk van komen, dan begint Kluivert aan zijn vierde buitenlandse avontuur. Na Roma in Italië, OGC Nice in Frankrijk en RB Leipzig in Duitsland zou een entree in een vierde topcompetitie een feit zijn.