Nieuws

Optimisme bij FC Groningen: 'Ik tref Ajax het liefste in de eerste speelrondes'

Optimisme bij FC Groningen: 'Ik tref Ajax het liefste in de eerste speelrondes'

12-08-2022 17:57

Frank Wormuth verwacht geen gemakkelijke wedstrijd tegen Ajax komende zondag. Toch denkt de van Heracles overgekomen trainer van FC Groningen dat dit het beste moment is om de Amsterdammers te treffen.

"Iedereen weet dat Ajax één van de beste ploegen van de Eredivisie is en misschien ook wel in Europa", aldus Wormuth op de clubsite in aanloop naar het treffen met de Nederlandse grootmacht. "Maar als je mij vraagt; wanneer tref je Ajax het liefst, dan is dat in speelronde één."

Wormuth heeft daar een duidelijke verklaring voor. "Want ook Ajax heeft een nieuwe ploeg met een nieuwe trainer en daar is in de beginfase van het seizoen ook afstemming nodig. Wij treffen ze nu in speelronde twee, dus mogen we het laten zien. Wij willen onze eigen wedstrijd spelen, maar dat dit tegen Ajax moeilijk is, is ook duidelijk."

Ajax en FC Groningen trappen zondag om 14.30 uur af in de Johan Cruijff Arena. Bij de Trots van het Noorden komen Marin Sverko, Emmanuel Matuta en Nordin Musampa niet in actie wegens een blessure. Ook keeper Jan Hoekstra is niet van de partij.