Nieuws

De Leeuw kind van de rekening onder Wormuth: 'Trainer was niet met mij bezig'

De Leeuw kind van de rekening onder Wormuth: 'Trainer was niet met mij bezig'

07-08-2022 12:06 Laatste update: 12:13

Michael de Leeuw wordt door trainer Frank Wormuth buiten de wedstrijdselectie gehouden bij FC Groningen. De 35-jarige spits was onder Danny Buijs nog een vaste waarde, maar met een nieuwe trainer zijn de speelkansen van De Leeuw verkeken. 

De boodschap komt als een donderslag bij heldere hemel voor De Leeuw, die zijn twee kaartjes voor het duel al aan vrienden had gegeven. "Dus ik zal de teammanager even moeten bellen met de vraag of hij er nog eentje heeft, want dan kan ik naast ze gaan zitten", zegt De Leeuw met enig zelfspot tegenover De Telegraaf. Er zou voor het duel nog één speler worden aangewezen die niet bij de selectie behoorde. 'Maar ik had nooit verwacht dat ik die persoon zou zijn", geeft de spits toe. 

Jørgen Strand Larsen is de onbetwiste nummer één in Groningen op de spitsenpositie. "Hij heeft natuurlijk een topseizoen gedraaid, is jong, vormt het kapitaal van de club. Dat begrijp ik allemaal heel goed. Verder merkte ik in gesprekken met Wormuth over de tactiek ook dat het een moeilijk verhaal zou worden." Ook op tactisch vlak kiest Wormuth niet voor De Leeuw. "Hij wil op de nummer tien-positie, die ik ook prima in zou kunnen vullen, liever met een middenvelder spelen dan met een echte spits."

De Leeuw heeft geen moeite zijn eigen conclusies te trekken. "Ik was verrast. Tegelijkertijd kan het signaal niet duidelijker zijn. Ik mag vertrekken. Het is wel een bevestiging van wat ik aan voelde komen. Ik voelde al dat de trainer niet echt bezig was om mij helemaal fit te krijgen en had al het idee dat ik niet in zijn plannen voorkom", besluit de spits. Groningen trapt zondag om 12.15 uur af tegen promovendus FC Volendam.