Nieuws

Van Nistelrooij is vol lof over jonkies en geniet van de man van de wedstrijd

Van Nistelrooij is vol lof over jonkies en geniet van de man van de wedstrijd

07-08-2022 07:30 Laatste update: 09:43

PSV won zaterdagavond met 4-1 van FC Emmen. De Eindhovenaren hadden het in het begin lastig, maar na de openingstreffer kwam de winst niet meer in gevaar. Trainer Ruud van Nistelrooij stak daarom ook de loftrompet over zijn team, met name over de jonkies.

Van Nistelrooij keek tevreden terug op de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. In aanloop naar de return tegen AS Monaco komende dinsdag kregen enkele spelers de kans zich te bewijzen. "Ik geniet van de jonkies. De rechterkant met Ki-Jana, Bakayoko en ook Xavi. Dat zijn jongens van negentien jaar. Maar ook Saibari, Oppegard en Ledezma maken minuten. Het is niet alleen dat we jongens rust kunnen geven, maar ook dat we anderen de minuten kunnen geven die ze verdienen," sprak de oefenmeester op de persconferentie na afloop van de wedstrijd. 

Ibrahim Sangaré en Guus Til begonnen de thuiswedstrijd op de bank, waardoor uitblinker en man van de wedstrijd Xavi Simons in de basis begon. "Laat de jonge jongens op de deur kloppen, onrustig worden en pushen. Ze moeten overtuigd zijn van hun kwaliteiten, daar wordt iedereen beter van." Over Xavi zelf kwam Van Nisterlooij superlatieven te kort. "Met zijn techniek en zijn kwaliteiten om positie te kiezen maakt hij het verschil. Je ziet ook dat hij heel vlug is in duels. Voorafgaand aan de 1-0 was dat ook het geval. Hij was er rap bij. Als Xavi de bal verliest, schakelt hij heel snel om. Hij heeft fantastische kwaliteiten. Hij weet wat hij wil. Hij heeft al twee keer in het buitenland gewoond en die ervaring neemt hij mee. Voor zijn leeftijd is hij al ver."

Komende dinsdag nemen de Eindhovenaren het op tegen AS Monaco in de return van de derde voorronde van de Champions League. De eerste wedstrijd in het Stade Louis II eindigde in een 1-1 gelijkspel. De aftrap van de wedstrijd in het Philips Stadion vind plaats om 20.30 uur.