Nieuws

Goed nieuws voor Barcelona: Catalanen kunnen aankopen inschrijven voor La Liga

Goed nieuws voor Barcelona: Catalanen kunnen aankopen inschrijven voor La Liga

01-08-2022 17:55
2

FC Barcelona kan zijn kersverse aankopen inschrijven voor La Liga, bevestigt Joan Laporta. Volgens de voorzitter van de Catalaanse grootmacht heeft de club een flinke financiële opsteker gehad. 

"We hebben de verkoop van 25 procent van Barça Studios afgerond. We hebben nu twee deals gesloten: een voor de televisierechten voor de komende 25 jaar. De andere gaat om 25 procent van de eigendomsrechten van Barça Studios. Daar is 100 miljoen euro voor betaald", vertelt Laporta tijdens de presentatie van kersverse aanwinst Jules Koundé.

Dankzij deze financiële opsteker kan Barcelona eindelijk hun nieuwe aanwinsten inschrijven voor La Liga. "Er is nu veel optimisme en vertrouwen dat we iedereen geregistreerd krijgen. De club heeft veel in het werk gesteld om te voorkomen dat de regels ons hinderen", aldus Laporta. "Eigenlijk hebben we alles gedaan wat noodzakelijk was om ze te kunnen strikken."

De Catalaanse grootmacht haalde deze zomer al vijf spelers naar Camp Nou. Zo tekenden Robert Lewandowski, Franck Kessié, Raphinha, Andreas Christensen en Koundé een meerjarig contract in Barcelona.