Nieuws

Na De Jong en Büttner bindt De Graafschap nu ervaren Fortuna-spits

Na De Jong en Büttner bindt De Graafschap nu ervaren Fortuna-spits

01-08-2022 14:10

Het bijzonder bedrijvige De Graafschap heeft zich versterkt met Charlison Benschop. De aanvaller komt over van Fortuna Sittard en heeft een contract voor één jaar getekend bij de Keuken Kampioen Divisie-club.

Door het aantrekken van de Turkse spits Burak Yilmaz was het perspectief op speeltijd voor Benschop bij de Limburgers tot een nulpunt gedaald. Nadat duidelijk werd dat zijn rol uitgespeeld was, vroeg Fortuna Sittard geen transfersom. Zodoende komt de 32-jarige spits gratis naar de Superboeren.

In 2019 speelde Benschop al eens eerder voor De Graafschap. Destijds wist hij degradatie niet te voorkomen, maar verdiende hij met zijn sterke spel wel een transfer naar het Duitse FC Ingolstadt. Drie jaar later is de terugkeer dus een feit.

"Om goed voor de dag te komen, moet je uiteraard niet alleen doelpunten voorkomen, maar zelf ook aanmerkelijk meer doelpunten maken", reageert technisch manager Peter Bijvelds op de clubsite van De Graafschap. "We zijn ervan overtuigd dat Charlison, met name in die laatste strijd, ons enorm gaat helpen. Individueel én als ploeg!", aldus de bestuurder.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!