Transfernieuws

Atlético betaalt twintig miljoen voor rechtsback: rol van Arias lijkt uitgespeeld

Atlético betaalt twintig miljoen voor rechtsback: rol van Arias lijkt uitgespeeld

28-07-2022 12:47 Laatste update: 13:03

Atlético Madrid heeft Nahuel Molina aan de selectie toegevoegd. De Argentijnse rechtsback stond onder contract bij Udinese, maar zet nu zijn handtekening onder een vijfjarige verbintenis in de Spaanse hoofdstad.

Volgens Spaanse media is er zo’n twintig miljoen euro met de transfer gemoeid. Dat is tot nu toe meteen de grootste aankoop van Diego Simeone deze zomer. Naast Molina werden eerder al Axel Witsel (transfervrij) en Samuel Lino (Gil Vincente, 6,5 miljoen) vastgelegd.

Molina maakte veel indruk met zijn rushes over de rechterkant afgelopen seizoen. De rechtsback scoorde maar liefst zeven keer voor de Italianen. Dat leverde hem een vaste plek bij de Argentijnse selectie op.

De 24-jarige Molina zal de concurrentie aan moeten gaan met Daniel Wass en Marcos Llorente, die ook op de rechtsbackpositie uit de voeten kan. Daarmee lijkt het Atlético-boek van Santiago Arias definitief dicht. De Colombiaanse verdediger werd afgelopen week nog gelinkt aan Ajax, waar hij door zijn zaakwaarnemer al zou zijn aangeboden.