Duitsland verslaat Frankrijk en gaat finale spelen tegen het Engeland van Wiegman

27-07-2022 22:55 Laatste update: 23:21

Duitsland heeft de halve finale van het EK vrouwen met 2-1 gewonnen van Frankrijk. De Duitsers kunnen zich gaan opmaken voor een spannende finale, waarin het zal spelen tegen het Engeland van bondscoach Sarina Wiegman.

De Fransen wisten op voorhand dat het een heel lastig duel zou worden. Duitsland had voorafgaand aan de halve finale nog geen tegengoal geïncasseerd. De Duitsers begonnen sterk aan de wedstrijd en waren na twintig minuten spelen heel dichtbij de openingstreffer. Alexandra Popp zag haar gevaarlijke vrije trap gekeerd worden door keepster Pauline Peyraud Magnin. Popp zorgde vijf minuten voor rust wél voor de openingsgoal. De aanvoerder van Duitsland tikte een voorzet goed binnen en bracht de 1-0 op het scorebord. Dat leek ook tevens de ruststand te worden, maar op slag van rust kwamen de Fransen met heel wat geluk op gelijke hoogte. Kadidiatou Diani schoot de bal tegen de paal en zag haar inzet via de rug van de Duitse keeper in het doel verdwijnen: 1-1.

Het tweede bedrijf begon wat tam en bracht weinig spektakel met zich mee. Een kwartier voor tijd was het weer Popp die het net wist te vinden en Duitsland op 2-1 bracht. De Duitsers kwamen niet meer in de problemen en plaatsen zich voor de finale tegen het Engeland van Wiegman.