Breaking news

Feyenoord heeft zijn spits binnen: Giménez moet Dessers doen vergeten in De Kuip

Feyenoord heeft zijn spits binnen: Giménez moet Dessers doen vergeten in De Kuip

29-07-2022 21:30 Laatste update: 21:32

Santiago Giménez mag zich officieel de spits van Feyenoord noemen. De 21-jarige Mexicaan komt over van Cruz Azul en zet zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2026 in De Kuip, communiceert de Stadionclub via de officiële kanalen.

Volgens de Mexicaanse tak van ESPN wordt er een transfersom van vier miljoen euro overgemaakt voor vijftig procent van de transferrechten. Na het eerste seizoen van Giménez in dienst van Feyenoord kunnen de Rotterdammers nog eens veertig procent van die rechten extra kopen, waardoor maximaal tien procent in de handen van Azul blijft. Beide clubs doen geen uitlatingen over de transfersom.

Met Giménez haalt Feyenoord een lange, kopsterke spits binnen die ook met zijn manier van druk zetten goed in het systeem van trainer Arne Slot past. De Mexicaan moet de concurrentie aangaan met Danilo Pereira, die na het vertrek van Cyriel Dessers en Bryan Linssen de enige spits in de selectie was.

De zevenvoudig Mexicaans-international was het nieuwe seizoen met Azul goed begonnen. In vier wedstrijden wist hij vijf keer het net te vinden. Bij zijn laatste doelpunt voor de club liep hij al vooruit op de transfer, door de letter 'F' voor de camera te maken met vingers. Op internationaal niveau wist hij tot dusver twee keer te scoren. Met zijn transfer naar Europa hoopt hij een plek in de WK-selectie te kunnen bemachtigen. In De Kuip gaat hij spelen met rugnummer 29.