Transfernieuws

'Newcastle klopt aan bij Chelsea: spits staat open voor transfer'

'Newcastle klopt aan bij Chelsea: spits staat open voor transfer'

26-07-2022 12:24

Timo Werner staat mogelijk voor een overstap binnen Engeland. De Chelsea-spits wordt in verband gebracht met een transfer naar Newcastle United.

Werner moet de topspits worden waar St. James' Park naar smacht, weet BILD. De Duits international heeft de hoge verwachtingen sinds zijn komst naar Chelsea nog niet weten in te wisselen en kende de afgelopen twee jaar moeizame seizoenen. In 2020 kwam hij naar The Blues, nadat hij zich bij RB Leipzig tot gevreesde spits had ontwikkeld. Zijn statistieken bij de Londenaren zijn dan ook teleurstellend: in 89 wedstrijden maakte hij 23 doelpunten en gaf hij 21 assists.

Het verhaal van Newcastle United is bekend: nadat de club werd overgenomen door een steenrijk Saudisch investeringsfonds, groeide het in één klap uit tot de rijkste club ter wereld. Om de ambities (aansluiting met de top in Engeland) te verwezenlijken, trekt de club nadrukkelijk aan topspelers. Eerder kwam onder meer Sven Botman deze zomer al naar The Magpies.

Het is nog niet duidelijk of het om een huur- of permanente transfer gaat. Werner heeft naar verluidt oren naar een transfer naar Newcastle United. Hij leverde Leipzig in 2020 53 miljoen euro op. Mogelijk gaat Werner met zijn landgenoot Julian Draxler samenspelen. De aanvallende middenvelder van Paris Saint-Germain mag vertrekken bij de Franse grootmacht en is dichtbij een transfer naar Engeland.