Nieuws

De Telegraaf: Wijnaldum keert terug na ziekte, Oranje-opstelling krijgt vorm

De Telegraaf: Wijnaldum keert terug na ziekte, Oranje-opstelling krijgt vorm

11-11-2021 15:50

Georginio Wijnaldum heeft de training van het Nederlands elftal donderdag weer hervat. De middenvelder van Paris Saint-Germain, die donderdag zijn 31ste verjaardag viert, moest de training van woensdag door ziekte verstek laten gaan.

Met de terugkeer van Wijnaldum zijn alle 24 spelers volledig fit. Zo ook Arnaut Danjuma, die met lichte klachten binnenkwam na een opgelopen blessure tegen Getafe afgelopen weekend. De Telegraaf vermoedt de opstelling van Oranje in de wedstrijd tegen Montenegro grotendeels te kunnen invullen. Naar verluidt krijgen Donyell Malen en Danjuma de voorkeur boven Noa Lang en Steven Bergwijn. Zij moeten Memphis Depay van aanvoer voorzien. De FC Barcelona-spits staat zoals verwacht in de punt van de aanval.

In de overige linies verrast Louis van Gaal niet met zijn opstelling. Justin Bijlow verdedigt het doel, met Denzel Dumfries, Virgil van Dijk, Stefan de Vrij en Daley Blind in een viermansverdeding voor hem. Frenkie de Jong, Wijnaldum en Davy Klaassen vormen - net als in de laatste interland tegen Gibraltar - het middenrif.

Nederland gaat zaterdag op bezoek in Podgorica, waar de negende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro wordt afgewerkt. Als Nederland wint en Noorwegen lijdt puntenverlies tegen Letland, is Oranje verzekerd van WK-deelname. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!