Nieuws

Büttner: 'Dat zeiden ze bij RKC ook en daar heb ik een pleurishekel aan'

Büttner: 'Dat zeiden ze bij RKC ook en daar heb ik een pleurishekel aan'

24-07-2022 11:35

Siem de Jong en Alexander Büttner kozen deze zomer voor een transfer naar De Graafschap. De twee Doetinchemmers kwamen nog nooit uit voor de Superboeren. Laatstgenoemde kan niet wachten om zijn debuut te maken.

In het verleden kwam Büttner uit voor onder meer Manchester United, maar gaat nu zijn brood verdienen in de Keuken Kampioen Divisie op de Vijverberg. "Ik speel met trots in dit shirt. Ik heb er heel lang op moeten wachten, eindelijk is het zover", zegt de linksback tegen Omroep Gelderland. "Een week geleden met dat lekkere weer heb ik de scooter gepakt en ben binnendoor naar het stadion gereden. Mooi om terug te zijn."

Volgens Büttner mag het nodige van De Jong en van hem zelf verwacht worden. "Wij brengen ook kwaliteit en zijn belangrijk voor het elftal. We hebben veel talenten, het is een mooie mix zo." Ondanks de twee ervaren krachten lijkt de Keuken Kampioen Divisie sterker dan ooit. Daardoor is promotie naar de Eredivisie niet voor de hand liggend.

"Toen ik bij RKC kwam, hoorde ik alleen maar dat ze zich wilden handhaven. Daar heb ik een pleurishekel aan en dat heb ik ook aangegeven. En we werden tiende. Dat geloof moet je hebben. Met De Graafschap wil ik nu ook meedoen bovenin. Dat is mijn karakter", aldus Büttner.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!