Nieuws

Erop of eronder voor Van den Brom in Polen na verliesreeks: 'De drukte is bizar'

Erop of eronder voor Van den Brom in Polen na verliesreeks: 'De drukte is bizar'

19-07-2022 10:38 Laatste update: 10:44

John van den Brom streek onlangs neer bij de Poolse landskampioen Lech Poznan. De 55-jarige trainer debuteerde met een overwinning in de Champions League-voorronde, maar verloor vervolgens drie keer achter elkaar. Met vier topwedstrijden in twaalf dagen tijd is de drukte immens. 

Van den Brom spreekt met De Gelderlander over de hectische periode. Van den Brom begon sterk aan zijn Poolse avontuur met een 1-0 overwinning op Qarabag. In het uitduel werd echter met 5-1 verloren en werd de club uitgeschakeld in de Champions League. "De drukte is bizar", geeft de trainer toe. "Champions League-kwalificatie, Super Cup en de eerste competitiewedstrijd, allemaal in twaalf dagen."

"Die eerste wedstrijd was geweldig, zeker toen we scoorden. Wat gáán ze tekeer hier, jeetje", zegt Van den Brom over de Poolse aanhang in het thuisduel met Qarabag. "Ik ben wel gevoelig voor dat soort momenten. Ook nu ik 55 jaar oud ben, kan ik nog steeds intens genieten. Dat moet ik niet vergeten wanneer het níet goed gaat."

De volgende belangrijke wedstrijd laat niet lang op zich wachten. Dinamo Batumi wacht donderdag in de tweede voorronde van de Conference League. "Toch de kampioen van Georgië, dus dat wordt er ook weer eentje. Ik vind het geweldig", zegt Van den Brom.