Nieuws

'Here we go: Barcelona lijkt eindelijk slag om Raphinha te hebben gewonnen'

'Here we go: Barcelona lijkt eindelijk slag om Raphinha te hebben gewonnen'

12-07-2022 21:16 Laatste update: 21:19

FC Barcelona lijkt eindelijk één van de prioriteiten van de zomer binnen te hebben gesleept. Raphinha maakt de overstap van Leeds United en wordt het komende seizoen Barça-speler. De transfer van de Braziliaan kan oplopen tot een bedrag van 67 miljoen euro. 

Dat maakt transferexpert Fabrizio Romano bekend. Barcelona zit al lange tijd in een financiële crisis en moest alle zeilen bijzetten om nog van waarde te zijn op de transfermarkt. Zo moesten meerdere spelers al een groot deel van het salaris inleveren. Raphinha zal een vijfjarig contract gaan tekenen bij de Blaugranas. De onlangs van Feyenoord vertrokken Luis Sinisterra, die nu voor Leeds uitkomt, zal in ieder geval één concurrent minder hebben met het vertrek van de Braziliaan.

Na wekenlange onderhandelingen heeft Leeds eindelijk een akkoord gesloten met Barcelona en moet alleen nog het papierwerk en de medische keuring worden afgerond. Raphinha maakt sinds 2020 grote indruk bij Leeds en speelde daarvoor bij het Franse Stade Rennes. De rechtsbuiten speelde het afgelopen seizoen 35 wedstrijden in de Premier League, waarin hij elf keer scoorde en drie assists gaf.