FC Barcelona geeft 0-3 voorsprong in laatste Barjuán-wedstrijd weg tegen Celta

06-11-2021 18:11 Laatste update: 18:13

FC Barcelona weet voor de vierde keer op rij een competitiewedstrijd niet te winnen. De ploeg van interim-coach Sergi Barjuán ging met een comfortabele 0-3 de kleedkamer in, maar zag Celta de Vigo in een wedstrijd met twee gezichten helemaal terugkomen: 3-3.

Al na vijf minuten lag de bal voor het eerst achter Celta-doelman Matías Dituro. Ansu Fati rondde een knappe individuele actie fraai af in de verre hoek. Binnen de twintig minuten verdubbelde Barça de voorsprong. Sergio Busquets schoof de bal na goed voorbereidend werk van jongeling Nico González beheerst in de verre onderhoek. Nog voor rust maakte Memphis Depay er 0-3 van, door een voorzet van Jordi Alba met het hoofd te promoveren tot doelpunt.

Hoewel Barcelona met een grote voorsprong de kleedkamer opzocht, waren er niet alleen maar lachende gezichten. Barça zag Fati vlak voor rust uitvallen met een hamstringblessure, waardoor de ziekenboeg bij de Catalanen volstroomt.

Celta de Vigo kwam in de tweede helft heel anders voor de dag. Iago Aspas en Nolito brachten de spanning tijdens een ware wervelstorm helemaal terug. In de absolute slotfase tekende diezelfde Aspas met een bekeken schot voor de gelijkmaker en tevens eindstand in West-Spanje. Daarmee sluit Barjuán zijn tijdperk als interim-trainer niet succesvol af, voor Xavi Hernández het roer bij de Spaanse grootmacht overneemt. Door de remise blijft Barça op de zevende stek in La Liga staan, zeven punten achter aartsrivaal Real Madrid en vijf achter Atlético Madrid.