Nieuws

Dit is het bijzondere record dat Remco Balk heeft geëvenaard in de KKD

Dit is het bijzondere record dat Remco Balk heeft geëvenaard in de KKD

20 april - 22:20 Laatste update: 22:23

Remco Balk is sinds zaterdag 20 april mederecordhouder van een opmerkelijke statistiek in de Keuken Kampioen Divisie. Slechts twee spelers in de geschiedenis van de KKD gingen de aanvaller voor. Van welk record mag Balk zich nu mederecordhouder noemen? VoetbalNieuws.nl vertelt het je. 

Dit record heeft Remco Balk geëvenaard in de KKD

Sinds zaterdag is Balk samen met twee andere spelers recordhouder voor de meeste gele kaarten in één seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De aanvaller pakte in het duel met FC Groningen gele kaart nummer dertien. Daarmee wordt het record nu gedeeld tussen Balk, Sander Duits (2008/09) en Philippe Liard (2010/11). 

Balk krijgt nog drie wedstrijden de tijd om het record te verbreken, al is het de vraag of de aanvaller daar wel zin in heeft. Na zijn tiende gele kaart beloofde Balk al beterschap en minder overtredingen, maar sinds die tijd werd de gele prent alweer drie keer getoond.

Cambuur, waar Balk voor speelt, beleeft verder een seizoen om snel te vergeten in de KKD. De club staat dertiende en werd op voorhand gezien als een van de favorieten om weer te promoveren naar de Eredivisie.