Nieuws

Deze nieuwe functie neemt clublegende Wout Brama op zich bij FC Twente

Deze nieuwe functie neemt clublegende Wout Brama op zich bij FC Twente

17 april - 07:30

Wout Brama, voormalig middenvelder van FC Twente, is terug bij de club. Na zijn afscheid als speler vorig jaar, zal hij nu als 'manager in opleiding' de jonge talenten en het eerste team van FC Twente gaan ondersteunen. Dat melden de Tukkers woensdagochtend via hun officiële kanalen.

Brama, die tussen 2005 en 2023 vijftien seizoenen voor FC Twente speelde, keert terug in een rol waarbij hij de individuele begeleiding van spelers op zich neemt. Zijn focus ligt op de ontwikkeling van zowel de huidige spelers van de FC Twente/Heracles Academie als de talenten van de eerste selectie. Daarnaast zal hij het technisch management ondersteunen en betrokken zijn bij de scouting van de club.

"Na een tijdje afstand te hebben genomen van het voetbal, heb ik besloten terug te keren naar FC Twente", vertelt Brama. "Deze rol sluit perfect aan bij mijn passie en ervaring. Het is prachtig om bij te kunnen dragen aan de groei van deze talenten."

Arnold Bruggink, technisch directeur van FC Twente, is enthousiast over de terugkeer van Brama. "Wout heeft als speler alles meegemaakt op topniveau en we zijn blij dat hij zijn ervaring wil delen binnen FC Twente. Zijn bijdrage aan de begeleiding van jonge spelers is van onschatbare waarde voor de toekomst van onze club."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!