Nieuws

Bijna zo ver: wanneer kan Real Madrid kampioen worden van La Liga?

Bijna zo ver: wanneer kan Real Madrid kampioen worden van La Liga?

28 april - 16:45 Laatste update: 29 april - 23:10

Real Madrid ligt op koers om voor de zesendertigste keer de Spaanse landstitel in de wacht te slepen. De Koninklijke wonnen dankzij Jude Bellingham El Clasico, waardoor de voorsprong op nummer twee en aartsrivaal FC Barcelona werd vergroot. Wanneer kan Real Madrid kampioen worden? VoetbalNieuws.nl vertelt het je.

Real Madrid heeft momenteel een voorsprong van elf punten op Barça. De landstitel ligt daardoor in het verschiet voor de ploeg van trainer Carlo Ancelotti. Real is ook nog in de race om de Champions League te winnen en is dus bezig met een mogelijk geweldig seizoen.

Wanneer kan Real Madrid kampioen worden?

Er zijn nog vijf speelrondes te gaan in La Liga. Door de winst van Los Blancos tegen FC Barcelona staat de ploeg bijna op matchpoint. Wanneer beide ploegen de komende wedstrijden hun punten blijven behalen, kan Real op zondag 12 mei kampioen worden. Dan speelt de ploeg uit bij Granada in speelronde 35. Mocht de ploeg van Xavi al eerder punten laten liggen dan kan Real Madrid mogelijk al kampioen worden in de thuiswedstrijd tegen Cádiz. Die wedstrijd staat voor speelronde 34 op zaterdag 4 mei om 16.15 uur.

zaterdag 11 mei
  • Wedstrijd
  • Opstelling


Aftrap 18:30

WEDSTRIJD INFO


Datum
zaterdag 11 mei 2024
Stadion
Estadio Nuevo Los Cármenes
Aftrap
18:30
Scheidsrechter
-