Nieuws

'Bakayoko speelt zichzelf in de kijker: deze topclub is geïnteresseerd in de Belg'

'Bakayoko speelt zichzelf in de kijker: deze topclub is geïnteresseerd in de Belg'

8 april - 16:40 Laatste update: 16:40

Johan Bakayoko heeft zich in de kijker gespeeld bij verschillende topclubs in Europa. De Belg kan rekenen op serieuze interesse van verschillende topclubs. Welke grootmachten willen de buitenspeler van PSV oppikken? VoetbalNieuws.nl geeft je het antwoord.

Bakayoko kent een topseizoen met PSV. Het is slechts een kwestie van tijd voordat hij met de Eindhovenaren kampioen van de Eredivsie gaat worden en ook overleefde hij met PSV de groepsfase van de Champions League. Zelf is het seizoen 2023/2024 de absolute doorbraak van Bakayoko. Hij speelde in 28 Eredivisie wedstrijden en scoorde daarin negen keer en leverde ook negen assists af. In het miljoenenbal was hij één keer trefzeker en gaf hij ook één assist.

Ook zijn transferwaarde zit ongelofelijk in de lift. Aan het begin van het seizoen representateerde Bakayoko op Transfermarkt.com nog een waarde van tien miljoen, maar na de laatste update in december 2023 was de schatting weerlegd naar veertig miljoen euro. De clubs die interesse hebben moeten een grote zak geld neer gaan leggen in Eindhoven. Eind februari 2023 tekende de Belg nog een nieuw contract en hij ligt vast tot medio 2026.

Welke topclubs hebben interesse in Johan Bakayoko?

Volgens het Eindhovens Dagblad hebben verschillende Europese clubs geïnformeerd bij PSV. Echter is Borussia Dortmund de club die het meest concreet is. 'Borussia Dortmund heeft ook al contact gezocht met PSV óf de agent van de speler, zo bezweren goed ingevoerde bronnen', schrijft de krant. 'PSV wil hem indien mogelijk graag behouden, maar het aantal clubs dat zich meldt is groot. Ook van uit de Premier League is volop belangstelling voor Bakayoko.'

Over de transferwaarde van Bakayoko weet het ED ook meer. 'Het contract van Bakayoko loopt nog maar twee jaar, dus het is niet de verwachting dat clubs pakweg zestig miljoen euro wil betalen. Dat PSV toch gaat proberen om er een recordtransfer van te maken, is logisch.'