Nieuws

Summerville volgt Feyenoord nog op de voet: dit heeft de aanvaller te zeggen

Summerville volgt Feyenoord nog op de voet: dit heeft de aanvaller te zeggen

4 april - 17:07

Crysencio Summerville volgt de prestaties van Feyenoord nog steeds op de voet, ondanks zijn vertrek naar Leeds United. De 22-jarige aanvaller vertrok in de zomer van 2020 uit Rotterdam-Zuid, maar is zijn oude club nog lang niet vergeten. VoetbalNieuws neemt de uitspraken van Summerville over Feyenoord en enkele oud-teamgenoten met je door!

In gesprek met VoetbalPrimeur lichtte de aanvaller toe hoe hij verbonden blijft met zijn voormalige club, vooral door de band met enkele spelers. "Ik volg Feyenoord nog hier en daar. Er spelen een paar maten van me: Quilindschy Hartman, Lutsharel Geertruida, Antoni Milambo en Quinten Timber," onthulde Summerville. Na zijn tijd in de jeugdopleiding van Feyenoord, gevolgd door verhuurperiodes bij FC Dordrecht en ADO Den Haag, maakte Summerville de overstap zonder ooit een competitiewedstrijd voor het eerste elftal te spelen.

Desondanks blijft hij de Rotterdamse club met interesse volgen, vooral nu Feyenoord onder leiding van trainer Arne Slot, de prestaties van vorig seizoen, toen ze landskampioen werden, probeert te evenaren. "Ze doen het goed, maar het is iets lastiger dan vorig jaar vanwege PSV's sterke prestaties. Ik hou ze zeker in de gaten en hoop dat ze het goed blijven doen," voegt Summerville eraan toe. Op de vraag welke speler dit seizoen het meeste indruk op hem maakt, antwoordt Summerville zonder twijfel dat Hartman opvalt, maar benadrukt ook de prestaties van zijn andere vrienden. "Geertruida is altijd goed en heeft als verdediger volgens mij zes goals gemaakt. Dat is echt knap. En Timber, hij heeft echt zijn draai gevonden en ontwikkelt zich tot een topspeler," verklaart Summerville, duidelijk trots op de groei van zijn vrienden.

De mogelijkheid dat Summerville en Timber elkaar op het veld in de Premier League tegenkomen, ziet de Leeds-aanvaller met plezier tegemoet. "Ik hoop het, en dan komt hij zijn broer Jurriën ook nog tegen bij Arsenal. Dat zou echt heel mooi zijn," besluit Summerville, kijkend naar een toekomst waarin vriendschappen en professionele paden elkaar kruisen op het hoogste niveau.