Nieuws

Deze Nederlanders wonnen deze eeuw de treble in de Europese top

Deze Nederlanders wonnen deze eeuw de treble in de Europese top

4 april - 13:01 Laatste update: 18:09

In deze eeuw wisten in totaal drie clubs beslag te leggen op de treble waarbij ook minstens een Nederlander betrokken was. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke Nederlanders dat allemaal zijn.

Deze Nederlanders wonnen deze eeuw de treble

Nathan Aké

Vorig seizoen wist Nathan Aké met Manchester City de felbegeerde treble te winnen. Hij werd hiermee de vierde Nederlander deze eeuw die met zijn ploeg drie prijzen in een seizoen wist te pakken. Maar welke Nederlanders deden dat nog meer?

Wesley Sneijder 

In het seizoen 2009/2010 won Internazionale aan de hand van José Mourinho de treble. Wesley Sneijder had hier een groot aandeel in. De middenvelder kwam in de zomer van 2009 over van Real Madrid en werd een belangrijke waarde voor de Nerazzurri. In de Champions League-finale werd het Bayern München van Louis van Gaal met Arjen Robben en Mark van Bommel met 0-2 verslagen. Dat jaar werd Sneijder met vijf goals ook gedeeld topscorer op het WK in Zuid-Afrika waar Oranje onder bondscoach Bert van Marwijk de finale haalde. De geboren Utrechter werd op dit toernooi de tweede beste speler van het WK achter de Uruguyaan Diego Forlan. De middenvelder werd ook opgenomen in het All Star Team. Verder werd Sneijder verkozen tot Europees middenvelder van het Jaar, maar ondanks al deze prestaties ging de Ballon D'or dat jaar naar Lionel Messi.

Arjen Robben

Waar Arjen Robben in 2010 nog naast de treble greep, was het in 2013 wel raak voor de man van glas. Onder Jupp Heynckes werd Der Rekordmeister dat jaar de eerste Duitse club die de treble wist te winnen. Een jaar eerder verloor de ploeg uit Beieren op een pijnlijke manier de finale in eigen stadion na strafschoppen van Chelsea. In die wedstrijd was er een negatieve hoofdrol weggelegd voor Robben. Hij miste in de verlenging namelijk een strafschop. Een jaar later, in de finale tegen Borussia Dortmund, nam Robben revanche. De aanvaller maakte vlak voor tijd de winnende goal en werd na afloop verkozen tot Man van de Wedstrijd.

Joshua Zirkzee 

Joshua Zirkzee maakte in het coronaseizoen 2019/20 deel uit van de selectie van Bayern München die onder Hansi Flick voor de tweede keer in de clubgeschiedenis beslag legde op de treble. Zirkzee speelde dat seizoen slechts vier minuten in het hoofdtoernooi en dat was in de laatste poulewedstrijd tegen Tottenham Hotspur. Tijdens de gewonnen finale tegen Paris Saint-Germain zat de huidige spits van Bologna de gehele wedstrijd op de bank.

Twee Nederlandse treble winnaars in 1998/99

Aan het eind van de vorige eeuw mochten twee Nederlanders zich treble-winnaars noemen. Dit waren Jaap Stam en Raimond van der Gouw. Zij wisten met Manchester United als eerste Engelse club de treble te winnen door in de finale op spectaculaire wijze met 2-1 te winnen van Bayern München. Op het moment dat de blessuretijd inging, keek de ploeg van Sir Alex Ferguson tegen een 0-1 achterstand aan. Dankzij goals van Teddy Sheringham en Ole Gunnar Solskjær pakten The Red Devils alsnog de zege. Van der Gouw bleef de gehele wedstrijd op de bank, terwijl Stam de wedstrijd volledig uitspeelde.