Breaking news

'Maand cel voor Twente-speler Brenet wegens rijden zonder rijbewijs'

'Maand cel voor Twente-speler Brenet wegens rijden zonder rijbewijs'

26 maart - 13:35

FC Twente-speler Joshua Brenet is door de politierechter in Almelo veroordeeld tot een maand cel wegens tweemaal rijden zonder geldig rijbewijs. Dat melden onder meer De Telegraaf en TC/Tubantia. Brenet, 30, was niet aanwezig bij de zitting.

Het Openbaar Ministerie eiste een taakstraf van zestig uur en een voorwaardelijke week cel. Naast de celstraf moet Brenet ook een eerdere voorwaardelijke taakstraf van twintig uur voor mishandeling voltooien. Tijdens zijn aanhoudingen was hij nog in proeftijd voor een eerdere veroordeling. Zijn advocaat vroeg om een mildere straf, gezien de onduidelijkheid over ontvangen brieven betreffende een rijcursus en de impact van media-aandacht op Brenet.

Brenet, die tweemaal voor Oranje speelde, zat in proeftijd na een eerdere veroordeling voor mishandeling van zijn vriendin in november 2021. De verdediger kreeg toen een voorwaardelijke taakstraf en twee jaar proeftijd. Deze recente veroordeling komt tijdens een moeilijke periode, aangezien FC Twente heeft besloten om zijn contract niet te verlengen.

FC Twente heeft nog niet gereageerd op de specifieke zaak en beschouwt het als een privékwestie. Brenets juridische problemen hebben reeds impact gehad op zijn carrière; hij miste dit seizoen al eens een cruciale wedstrijd in de Conference League tegen Fenerbahçe door eerdere incidenten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!