Nieuws

Almere wil blijven groeien: dit zijn de plannen voor uitbreiding van het stadion

Almere wil blijven groeien: dit zijn de plannen voor uitbreiding van het stadion

24 maart - 22:15 Laatste update: 22:26

Almere City wil het Yanmar Stadion gaan uitbreiden. Volgens verschillende media rondom de Flevolanders wil de club de nodige plannen doorvoeren om te groeien. VoetbalNieuws.nl vertelt je wat de plannen zijn.

Zondagavond werd er ondanks de Eredivisie break toch gevoetbald in Almere. Suriname speelde in een vriendschappelijke wedstrijd met 1-1 gelijk tegen Martinique. Het huidige Yanmar Stadion biedt plek aan 4500 mensen, maar als het aan de club ligt komen daar flink wat plekken bij.

Wat zijn de plannen met het stadion van Almere?

Almere kent een goed eerste seizoen in de Eredivisie en lijkt zich te gaan handhaven. In de podcast. In de podcast AlmEredivisie en 1Almere liet algemeen directeur John Bes zich uit over een mogelijke stadionuitbreiding. Door het verhogen van de tribunes aan de lange zijde zou de capaciteit worden verhoogd naar 8200. Of dit plan ook daadwerkelijk doorgang kan vinden, is nog maar de vraag. Een andere optie is dat er slechts één tribune verhoogd wordt. Hierdoor zal de capaciteit naar 6000 plekken gaan.

Op dit moment heeft Almere samen met Excelsior het kleinste stadion van de Eredivisie. Ook op het tweede niveau zijn er weinig clubs met een kleiner stadion dat die van Almere. Alleen Telstar, FC Dordrecht, FC Eindhoven en Helmond Sport hebben een kleinere thuishaven. Voor de plannen heeft Almere inmiddels al toestemming gevraagd aan de gemeente.