Breaking news

Oranje gewaarschuwd: EK-host Duitsland overtuigt met zege op Frankrijk

Oranje gewaarschuwd: EK-host Duitsland overtuigt met zege op Frankrijk

23 maart - 22:52

Duitsland is met een uitstekend resultaat begonnen aan 2024. Het gastland van het aankomende EK versloeg Frankrijk in Lyon met 0-2, en gaat vol vertrouwen richting het oefenduel met Oranje van aanstaande dinsdag.

Bondscoach Ronald Koeman zal daarom ongetwijfeld ook naar het duel tussen twee grootmachten hebben gekeken. Frankrijk is één van Nederlands tegenstanders in de poule op het EK. Vanaf de aftrap was er spektakel te zien. Binnen zeven seconden joeg Florian Wirtz namelijk al de openingstreffer tegen de touwen. De spelmaker van Bayer Leverkusen zal het voorbeeld daarvoor eerder op de avond wellicht hebben gezien bij Oostenrijk – Slowakije. Daar maakte Cristoph Baumgartner al na zes seconden de 1-0.

Duitsland toonde zich richting het EK in een uitstekende vorm, maar werd in de eerste helft toch enigszins achteruit gedrongen. Het grote Franse gevaar kwam niet geheel onverwacht van Kylian Mbappé, maar de defensie van Die Mannschaft liet de Fransen geen kans om tot grote openingen te komen. Dat had ook te maken met het feit dat de laatste pass veelal niet van dusdanige kwaliteit was.

Vlak na rust kwam Duitsland al op 0-2. Wirtz speelde een schitterende steekbal vanaf de linkervleugel naar Jamal Musiala, die om doelman Brice Samba heen dribbelde en vervolgens het overzicht hield om Kai Havertz te laten afronden. Frankrijk moest daarna komen en deed dat bij vlagen ook, maar kwam door uitstekend verdedigend werk, goede reddingen van Marc-André ter Stegen, en toch ook wat pech niet tot een aansluitingstreffer. Overigens maakte Toni Kroos, die na bijna 2,5 jaar terugkeerde in het Duitse elftal, deze wedstrijd bijna vol. Twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd werd hij vervangen door Waldemar Anton.

Zodoende weet Oranje dat het komende dinsdag een enorm zware kluif aan Duitsland zal hebben, als om 20.45 uur de aftrap wordt verricht in Frankfurt. Bondscoach Julian Nagelsmann zal ongetwijfeld tevreden zijn met het optreden van zijn ploeg, dat het tijdens het EK in poule A opneemt tegen Hongarije, Schotland en Zwitserland. Didier Deschamps heeft aan Franse zijde genoeg stof tot nadenken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!