Nieuws

'Deze trainer wil de Duitse voetbalbond wegkapen van verschillende topclubs'

'Deze trainer wil de Duitse voetbalbond wegkapen van verschillende topclubs'

21 maart - 07:40

De Duitse voetbalbond wil volgens verschillende Duitse media gaan verlengen met Julian Nagelsmann. De bondscoach van Die Mannschaft heeft een contract tot na het EK, maar voor het eindtoernooi wil de DFB nog een handtekening op papier. Daarmee kan de Duitse voetbalbond een doorn in het oog zijn van verschillende topclubs.

'DFB wil vóór het EK het contract van Nagelsmann verlengen', zo opent Kicker. 'De verantwoordelijken voor de DFB, waaronder sportdirecteur Andreas Rettig en sportdirecteur Rudi Völler, willen de 36-jarige vóór het EK langdurig aan de bond binden. Daarom maken ze momenteel een plan onder welke voorwaarden ze samen de kwalificatie voor het WK 2026 in Mexico, Canada en de VS aan kunnen pakken. Er heeft al een eerste gedachtewisseling hierover plaatsgevonden tussen de betrokkenen en Nagelsmann zou zich open en geïnteresseerd hebben getoond.'

Nagelsmann was de opvolger van Hansi Flick. Die werd op zijn beurt ontslagen omdat de resultaten tegenvielen. Dat was de huidige bondscoach ook al bij Bayern München, waar hij voor zijn termijn als hoofdtrainer van de nationale ploeg werkzaam was. Onder leiding van de nieuwe bondscoach wil het ook nog niet voortvarend lopen. Nagelsmann won alleen zijn eerste wedstrijd tegen de VS, waarna gelijk werd gespeeld tegen Mexico en werd verloren van Turkije en Oostenrijk.

Mocht de DFB het voor elkaar krijgen dat Nagelsmann een langdurig nieuw contract tekend, dan kan het verschillende topclubs in de weg zitten. Verschillende grootmachten hadden zich namelijk al geïnteresseerd in de 36-jarige. 'Nagelsmann werd al vaker in verband gebracht met een terugkeer naar Bayern München', zo schrijft VI. 'Ook Liverpool en Barcelona, die vanaf komende zomer zonder trainer zitten door het vertrek van Jürgen Klopp en Xavi, werden al aan de Duitser gelinkt.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!