Nieuws

Deze profclubs willen beginnen het met opstellen van een vrouwenteam

Deze profclubs willen beginnen het met opstellen van een vrouwenteam

20 maart - 19:38

De Graafschap en NAC Breda betreden komend seizoen de Vrouwen Eerste Divisie met nieuwe teams. Ook Go Ahead Eagles wil beginnen met een project rondom vrouwenvoetbal. VoetbalNieuws.nl vertelt je wat de plannen zijn van deze drie clubs.

Vrouwenvoetbal bij De Graafschap

De Graafschap zal samenwerken met MVVA, een jeugdopleiding voor dames in de Achterhoek, en wil voornamelijk jonge talenten uit de regio en de Bundesliga aantrekken. "In heel Gelderland zijn er geen teams voor talentvolle voetballers. Wij springen in dat gat", zegt Hilde Gerritsen tegenover de NOS, de technisch directeur van de De Graafschap Vrouwen.

Vanaf volgend seizoen zal de opzet van de Eerste Divisie veranderen, met de mogelijkheid tot promotie naar de Eredivisie via najaars- en voorjaarscompetities. Beloftenploegen zijn uitgesloten van promotie, en gepromoveerde teams moeten aan licentie-eisen voldoen.

NAC Breda Vrouwen

NAC heeft ook goedkeuring gekregen voor een vrouwenteam en zal zelfstandig opereren. De club zal talenten uit de regio en ervaren speelsters aantrekken volgens een uitgebreid plan, inclusief maatschappelijke en commerciële aspecten. Tot 2011 had Willem II een vrouwenelftal in West-Brabant. Bij de Bredanaren is Pia Rijsdijk aangesteld als manager vrouwenvoetbal.

Go Ahead Eagles begint eerst met jeugdvoetbal voor meiden

Na NAC en De Graafschap zal ook Go Ahead Eagles zich bij het vrouwenvoetbal aansluiten. In tegenstelling tot hun collega’s beginnen de Deventenaren niet meteen met een eerste elftal, maar willen ze op lange termijn een team in de Eredivisie hebben. Hun eerste stap is het opzetten van een Onder 16-team.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!