Nieuws

Dit is het hoofddoel van Reijnders na 'droomseizoen' vol mooie momenten

Dit is het hoofddoel van Reijnders na 'droomseizoen' vol mooie momenten

20 maart - 12:51 Laatste update: 12:51

Tijjani Reijnders kent zowel op als naast het veld een geweldig seizoen. Dat hoopt de middenvelder een passend vervolg te geven met het bereiken van zijn laatste doel dit voetbaljaar. Wat is dat doel? VoetbalNieuws.nl geeft meer informatie. 

Reijnders maakte afgelopen zomer de droomtransfer van AZ naar AC Milan en knokte zich daar direct in de basis. Via de Milanezen vocht de spelverdeler zich ook in Oranje en nu lonkt deelname aan het EK. Bovendien is Reijnders dit seizoen vader geworden van zoontje Xavién. Kortom: mooie tijden voor de international. 

Kampioenschap?

Een van de hoofddoelen die Reijnders begin dit seizoen ongetwijfeld zou hebben gehad is kampioen worden met AC Milan. Die kans is echter flink geslonken. De achterstand op Internazionale bedraagt maar liefst veertien punten. De kans dat op een tweede landstitel in drie jaar lijkt daardoor nihiel. "Het kampioenschap zit er denk ik niet meer in", aldus Reijnders tegenover het Algemeen Dagblad. "Maar we staan tweede en zitten nog in de Europa League."

Europa League? 

In de Europa League krijgt AC Milan in de kwartfinale te maken met Feyenoord-beul AS Roma. Reijnders hoopt in Europa met zijn club hoge ogen te gooien. Met clubs als Liverpool en Bayer Leverkusen nog in het toernooi lijkt dat een lastige opgave te worden, maar niets is onmogelijk. Vorig seizoen reikte de Milanezen nog tot de halve finale van de Champions League

Dit is het hoofddoel van Reijnders

In Nederland is er al maanden een discussie gaande over wie de partner van Frenkie de Jong moet worden op het middenveld van Oranje. Reijnders hoopt het antwoord te zijn op die vraag. "Dat is ook de positie waar ik me bij Oranje op richt", aldus Reijnders, die bij het Nederlands elftal moet concurreren met Teun Koopmeiners, Marten de Roon, Jerdy Schouten, Quinten Timber, Joey Veerman en Mats Wieffer. "In mijn zes interlands heb ik maar een helft samen met Frenkie gespeeld en nu is hij er helaas ook niet bij door een blessure. Maar ik denk dat we weten wat we moeten doen. Daar hoeven we niet heel vaak voor samen te spelen."

Reijnders verscheen eind vorig seizoen nog voor de camera van VoetbalNieuws.nl. Bekijk hier wat hij te zeggen had over Frenkie. 

@voetbalnieuwsvn Geen Nations League voor Reijnders, maar hij hoopt nog wel te kunnen leren van Frenkie de Jong👏 #reijnders #frenkiedejong #oranje #nederlandselftal #voetbalnieuws #vj #fy #daanjurgers ♬ origineel geluid - VoetbalNieuws

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!