Nieuws

Zo denkt Derksen over het ontslag van Jansen bij AZ en de interesse van Ajax

Zo denkt Derksen over het ontslag van Jansen bij AZ en de interesse van Ajax

19 maart - 10:27 Laatste update: 11:03
1

Johan Derksen ziet mogelijk een connectie tussen het ontslag van Pascal Jansen bij AZ en de vermeende interesse van Ajax in de oefenmeester. De analist trok hierbij de vergelijking met waarom Arne Slot eerder ooit moest vertrekken in Alkmaar na gesprekken met Feyenoord. VoetbalNieuws neemt de uitspraken van Derksen met je door.

"Zou het niet zo zijn dat Alex Kroes Jansen al benaderd heeft, dat de directie van AZ dat gehoord heeft en toen gezegd heeft: dan gaat Jansen er nu meteen uit?", vroeg Derksen zich maandagavond hardop af bij Vandaag Inside. "Dat hebben ze toen met Slot ook gedaan", geeft de analist aan. In december 2020 nam AZ plots afscheid van Slot, nadat het nieuws naar buiten kwam dat de trainer met Feyenoord sprak. In Alkmaar sprak de directie toen van het feit dat niemand groter is van de club en het een trainer wil die volledig gefocust is.

Na het ontslag van Slot nam oud-assistent Jansen het stokje over en werd daarna aangesteld als hoofdtrainer van AZ. Afgelopen januari werd Jansen door de club ontslagen. "Ze hebben nooit echt een reden gegeven om Jansen te ontslaan", kaart tafelgast Valentijn Driessen aan. "Ja, slechte prestaties. Maar volgens mij was de relatie met de spelers ook niet zo goed meer", gaat de analist verder.

Jansen zou al enige tijd in beeld zijn als nieuwe hoofdtrainer van Ajax. Na zijn ontslag werd duidelijk dat Jansen afgelopen zomer al in beeld was bij Ajax. Nu zou de oefenmeester de opvolger kunnen worden van interim-trainer John van 't Schip.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!