Transfernieuws

'Ajax en vier andere clubs willen zich versterken met FC Barcelona-talent Faye'

'Ajax en vier andere clubs willen zich versterken met FC Barcelona-talent Faye'

19 maart - 07:07 Laatste update: 07:15

Onder meer Ajax zou interesse hebben in Mikayil Faye, zo weet Fabrizio Romano te melden. De negentienjarige verdediger maakte afgelopen zomer de overstap naar FC Barcelona en wacht nog op zijn doorbraak. Een mogelijk vertrek zou daardoor komende zomer een optie zijn.

Eerder wist Sport nog te melden dat ook Tottenham interesse zou hebben in Faye. Daarnaast wist Romano bij Caught Offside daar nog een toe te voegen dat er nog vier andere clubs zijn die Faye op de korrel hebben. Naast Ajax zouden ook OGC Nice, Girona en RC Lens naar Faye kijken. Afgelopen zomer zou Lens nog een bod van negen miljoen euro op de tiener hebben zien worden afgeslagen.

Dit seizoen speelt Faye nog zijn wedstrijden voor het tweede elftal van FC Barcelona in de Primera Federación - Gr. I. Daar kwam de Senegalees in 24 wedstrijden tot drie doelpunten. Op 8 maart lonkte een debuut voor Faye in het eerste van Barça, toen hij tijdens de competitiewedstrijd tegen RCD Mallorca (1-0) voor het eerst bij de selectie zat. Tot een eerste optreden kwam het echter niet.

Op dit moment wordt de marktwaarde van Faye geschat op 1,5 miljoen euro. Het is maar de vraag aan wat bedrag FC Barcelona zit te denken, mocht het daadwerkelijk al een eerder miljoenenbod uit Nice hebben afgeslagen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!