Top drie scoort vlak voor tijd: Deze clubs scoorden het vaakst vlak voor tijd

18 maart - 09:00

Zowel PSV, Ajax als Feyenoord wisten afgelopen weekend vlak voor tijd te scoren en daardoor een resultaat te behalen. Welk team scoorde het vaakst in de slotfase dit seizoen? VoetbalNieuws.nl vertelt het je.

PSV wist zondag in de blessuretijd de wedstrijd tegen FC Twente te beslissen. Ricardo Pepi scoorde namens de Eindhovenaren in de 96ste minuut de openingstreffer. Feyenoord had het lastig tegen SC Heerenveen en Ayase Ueda scoot in de 88ste minuut de bevrijdende 3-2 tegen de touwen. Ook Ajax het lastig dit weekend. De Amsterdammers kwamen op een 2-0 achterstand tegen Sparta, maar kwamen terug in wedstrijd door een treffer van Chuba Akpom. Twee minuten voor tijd redde Steven Bergwijn nog een punt voor de Amsterdammers, die dit seizoen al vaker terugkwamen van een achterstand.

Welk team scoorde het vaakst in de slotfase?

PSV wist pas in extremis te winnen van FC Twente, maar de kans was aanwezig dat de Tukkers er vlak voor tijd met een zege vandoor gingen. Twente wist namelijk het vaakst te scoren in het laatste kwartier van een wedstrijd. Het team van Joseph Oosting scoorde al achttien keer na de 75ste minuut. Na Twente scoorde PSV het vaakst in het laatste kwartier van een wedstrijd. Door het doelpunt van Pepi scoorden de Eindhovenaren zeventien keer aan het einde van een wedstrijd. Feyenoord completeert de top drie met vijftien treffers in het laatste kwartier. Het team van Arne Slot wist wel het vaak na negentig minuten het net te vinden. Al zes keer dit seizoen scoorde Feyenoord na negentig minuten spelen.