Nieuws

Bazoer over mogelijke switch naar Curaçao en zijn perspectief bij Oranje

Bazoer over mogelijke switch naar Curaçao en zijn perspectief bij Oranje

18 maart - 06:50

Riechedly Bazoer heeft een aanbod van Dick Advocaat in overweging om op termijn uit te komen voor Curaçao. De speler van AZ laat aan het NoordHollands Dagblad weten dat de deur naar Curaçao zeker niet dicht is.

Het is niet voor het eerst dat Bazoer in verband wordt gebracht met een mogelijke overstap naar Curaçao. In 2021 peinste Bazoer echter niet over een switch naar het Antilliaanse eiland. Toentertijd zag Bazoer zijn oproep in de voorslectie van Curaçao als een 'overval' die druk uitoefent op zijn keuze.

Perspectief bij Oranje

Bazoer speelde namens Oranje zes interlands. Het Nederlands elftal heeft de speler inmiddels helemaal uit zijn hoofd gezet, aangezien zijn laatste interland dateert uit 2016. "Je moet wel realistisch blijven. Centraal achterin kan het Nederlands elftal beschikken over absolute wereldtoppers. En ik ben inmiddels 27 jaar. Dus nee, Oranje zit niet meer in m’n achterhoofd", aldus Bazoer.

Hoe reageert Bazoer op een mogelijke overstap naar Curaçao?

 Dick Advocaat staat sinds begin dit jaar voor de groep als trainer van Curuçao. De ervaren trainer wil zich met het land graag kwalificeren voor het WK 2026 en heeft daarvoor een lijst met mogelijke spelers die hij wil toevoegen aan zijn selectie. Volgens verschillende media heeft Bazoer deze uitnodiging geweigerd, maar daar is volgens de speler niets van waar. "De deur staat nog open. Ik heb deze week met Advocaat gebeld en nu ben ik aan het nadenken. De selectie van Curaçao gaat voor een trainingskamp naar Turkije, daar ga ik niet heen. Ik heb wat meer tijd nodig om tot een besluit te komen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!