Nieuws

Deze Nederlanders zijn nog actief in de kwartfinales van het Europese voetbal

Deze Nederlanders zijn nog actief in de kwartfinales van het Europese voetbal

15 maart - 09:55 Laatste update: 10:06

Afgelopen week was er weer volop Europees voetbal. De achtste finales van de Champions League, Europa League en Conference League stonden op de planning. De laatste 24 ploegen die Europees actief zijn, zijn nu bekend. VoetbalNieuws.nl zet op een rijtje welke Nederlanders nog actief zijn in Europees verband.

Nederlanders in de Champions League

Deze week stond in het teken van een aantal returns in de Champions League. Dinsdag lukte het Barcelona om te winnen van Napoli, waardoor Frenkie de Jong verzekerd is van een plek in de kwartfinales van het miljardenbal. Woensdagavond wist ook Memphis Depay zich te plaatsen voor de kwartfinales met Atlético Madrid. Donyell Malen en Ian Maatsen wisten zich op dezelfde avond te plaatsen met Dortmund door met 2-0 van PSV te winnen.

Een week eerder won Bayern München met 3-0 van Lazio, daarmee is Matthijs de Ligt zeker van een plek in de volgende ronde. Ook City wist over twee wedstrijden met 6-2 te winnen van FC Kopenhagen. Bij de club uit Manchester staat Nathan Aké onder contract. Hiermee zijn in totaal nog zes Nederlanders actief op het hoogste Europese podium.

Nederlanders in de Europa League

Ook in de Europa League is Nederland goed vertegenwoordigd. Atalanta is hofleverancier in deze competitie. De club uit Bergamo wist donderdagavond af te rekenen met Sporting Club de Portugal. Teun Koopmeiners, Marten de Roon, Hans Hateboer en Mitchel Bakker zullen namens de Italianen actief blijven in de Europa League. Ook Tijjani Reijnders en Rick Karsdorp wisten met respectievelijk AC Milan en AS Roma door te stoten naar de kwartfinales.

Liverpool had over twee wedstrijden totaal geen moeite met Sparta Praag. Cumulatief wist het elftal van Virgil van Dijk, Cody Gakpo en Ryan Gravenberch met maar liefst 11-2 af te rekenen met de Tsjechen. Jeremie Frimpong had het met zijn Bayer Leverkusen een stuk lastiger in de achtste finales. Pas in de slotfase werd gewonnen van het Azerbeidjaanse Qarabag.

Nederlanders in de Conference League

Op het derde niveau van Europa zijn nog twee landgenoten te bewonderen. Bij Club Brugge staat Bjorn Meijer onder contract. De voormalig speler van Groningen begon in de basis namens de Zuiderburen en wist met 3-0 af te rekenen met het Noorse Molde. Jayden Oosterwolde is de tweede Nederlander die actief blijft in de Conference League. Ondanks een 1-0 nederlaag van zijn Fenerbahce tegen Union Saint-Gilloise donderdag, was de cumulatieve stand van 3-1 in het voordeel van de Turkse club.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!