Nieuws

Wat is de Kings World Cup, het toernooi waar Ibrahimovic de president van is?

Wat is de Kings World Cup, het toernooi waar Ibrahimovic de president van is?

12 maart - 22:20

Zlatan Ibrahimovic is de nieuwe president van de Kings World Cup. Het toernooi wordt georganiseerd door de Kings League, die werd opgericht door Gerard Pique. VoetbalNieuws.nl vertelt je alles over dit nieuwe toernooi.

In een fraaie aankondiging werd bekendgemaakt dat Ibrahmovic is uitgeroepen tot ‘King of Kings’. Op social media spreekt de nimmer bescheiden oud-spits: 'Ik heb meer dan vijfhonderd goals gemaakt, er is niemand die mijn naam niet kent. Ik mis voetbal niet, voetbal mist mij. Ik ben de beste. Welkom op mijn WK.'

Wat is de Kings League?

In 2022 werd door Pique de Kings League opgericht. In deze competitie spelen de teams zeven tegen zeven. Een team bestaat uit tien spelers, dus: zeven spelers, drie wissels, een livestreamer en een speler die het team voor slechts één speeldag versterkt. Deze speler is veelal een oud-voetballer, zo werden onder andere Ronaldinho, Iker Casillas en Sergio Agüero al eens uitgenodigd.

Wat zijn de spelregels tijdens de Kings League?

Bijzonder is dat de spelregels deels zijn opgesteld met opiniepeilingen op social media. Daaruit zijn negen regels gekomen. Opvallende regels zijn: een wedstrijd duurt twee keer twintig minuten, beide teams mogen ongelimiteerd wisselen en de trainer kiest voor de wedstrijd één gouden kaart, die hij op elk moment tijdens de wedstrijd mag inzetten. De gouden kaart bevat een voordeel in de vorm van: 1) een penalty, 2) de mogelijkheid de kaart van de tegenstander te stelen, 3) een tijdstraf van twee minuten voor een speler van het andere team, 4) doelpunten die binnen twee minuten na het inzetten van de kaart worden gescoord tellen dubbel of 5) de joker, het team mag één van de vier overige kaarten kiezen.

Wat houdt de Kings World Cup in?

Tijdens de Kings World Cup komen 32 teams in actie. Tien teams uit Spanje, tien uit Amerika en twaalf uit andere landen van over de hele wereld. Tijdens het toernooi valt voor deelnemende teams veel geld te verdienen. De winnaar van het toernooi krijgt uit handen van Ibrahimovic de beker en een miljoen dollar uitgereikt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!