Nieuws

Dit is waarom Tottenham Hotspur een grote rol speelt in de titelstrijd in Engeland

Dit is waarom Tottenham Hotspur een grote rol speelt in de titelstrijd in Engeland

10 maart - 19:00 Laatste update: 19:00

Tottenham Hotspur zal een cruciale rol gaan spelen in de Engelse titelstrijd. Het is dit seizoen ongekend spannend in de Premier League, maar Spurs lijkt het grootste obstakel te zijn. Hoe zit het met de Engelse titelstrijd en Tottenham HotspurVoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Na 28 speelrondes is het ongekend spannend in de Premier League. Arsenal, Manchester City en Liverpool spelen alle drie nog om de titel. Na de topper tussen Liverpool en Manchester City, die in een gelijkspel eindigde, was Arsenal de lachende derde. Zelf wonnen The Gunners nipt van Brentford en klommen daarmee naar de koppositie van de Premier League. Aartsrivaal Tottenham Hotspur staat vijfde en speelt geen directe rol in de strijd om het kampioenschap, maar The Lilywhites kunnen wel een belangrijke rol gaan spelen.

Waarom zal Tottenham Hotspur een cruciale rol spelen in de Engelse titelstrijd?

Er moeten nog tien speelrondes gespeeld worden en daarin staan nog heel wat toppers te wachten op de drie leiders. Zo spelen Arsenal en Manchester City nog tegen elkaar en moeten Liverpool en Arsenal beide ook nog tegen Manchester United. Echter is er slechts één ploeg die alle drie de teams nog moeten treffen en dat is: Tottenham Hotspur.

De mannen van Angelos Postecoglou zijn zelf in een intense strijd verwikkeld om Champions League voetbal te halen, maar hun resterende programma is niet makkelijk. Zo wacht in speelronde 34 Manchester City, in speelronde 35 de North London Derby tegen Arsenal en in speelronde 36 moeten zij op bezoek bij Liverpool. Daarmee speelt Spurs tegen de gehele top drie in de komende weken. Elk resultaat dat gehaald wordt kan weer voor een nieuwe wending zorgen in de titelstrijd en dus heeft Tottenham Hotspur voor een gedeelte de touwtjes in handen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!