Nieuws

Hoofdpijn voor Sturing: zo kijkt de Vitesse-trainer aan tegen mogelijke degradatie

Hoofdpijn voor Sturing: zo kijkt de Vitesse-trainer aan tegen mogelijke degradatie

10 maart - 08:13 Laatste update: 16 maart - 21:20

Vitesse ging vorige week met 1-3 onderuit op bezoek bij RKC Waalwijk. Degradatie komt steeds dichterbij en de Arnhemmers staan vijf punten van de veilige vijftiende plaats af. Dit vertelt trainer Edward Sturing over de mogelijke degradatie.

Vitesse staat momenteel zeventiende in de Eredivisie met slechts zestien punten. Na een gelijkspel tegen FC Volendam en een overwinning op Excelsior leek de weg omhoog ingezet te zijn, maar na verliespartijen tegen FC Twente en RKC zijn de zorgen groter dan tevoren.

Hoe kijkt Sturing aan tegen mogelijke degradatie?

Vitesse is sinds 1989 onafgebroken te bewonderen geweest op het hoogste niveau van Nederland. Nu degradatie dichterbij komt, stelt Sturing dat het lastig is. "Ik wil het nog niet onder ogen zien, ik wil door blijven knokken. Aan de voorkant wist ik dat het zou kunnen gebeuren. Ik heb zelf de keuze gemaakt, ik ben ingestapt op het moment dat we achttiende stonden, dus ik wist dat degradatie een mogelijkheid zou kunnen zijn", vertelt de trainer na afloop op het duel met RKC op de persconferentie.

Sturing geeft aan dat het leiden van het team hem veel energie kost. "Als je wint, laad je daarmee de accu op. Als je heel lang niet meer hebt gewonnen, dan wordt de accu niet meer opgeladen. Je wordt qua energie leeg getrokken, maar je moet jezelf toch weer oprichten en weer met die groep aan de slag. We moeten tot het einde blijven knokken en ervoor gaan. Volgende week spelen we thuis tegen Almere en dan moeten we er weer voor gaan. We geven pas op als het echt niet meer kan, dat we erin blijven. Maar de situatie wordt wél steeds lastiger."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!