Transfernieuws

Geruchten uit Engeland: 'Newcastle overweegt tweede huurperiode voor Minteh'

Geruchten uit Engeland: 'Newcastle overweegt tweede huurperiode voor Minteh'

5 maart - 12:19

Geruchten uit Engeland brengen mogelijk goed nieuws voor Feyenoord. Volgens INews overweegt Newcastle United een tweede seizoenslange huurperiode voor Yankuba Minteh. De Gambiaanse aanvaller speelt momenteel al voor de Rotterdammers, waar hij vooral in de afgelopen wedstrijden een uitstekende indruk maakt.

Het clubbeleid van Newcastle is immers gericht op het investeren in opkomend talent, om zo de financiële Fair Play-regels van de FA enigszins te omzeilen. The Magpies hebben een vernieuwde structuur voor leningen om talenten als Minteh te ondersteunen. 

Minteh, nog altijd slechts negentien jaar, werd in de zomer van 2023 door Newcastle voor een bedrag van acht miljoen euro overgenomen van het Deense Odense BK. In zijn eerste contractjaar werd hij dus meteen verhuurd aan Feyenoord.

Minteh’s vooruitgang bij de Rotterdammers wordt gezien als veelbelovend, met een grote potentie voor de toekomst. De jongeling speelde in het huidige seizoen 27 officiële wedstrijden voor Feyenoord, scoorde daarin zeven keer en gaf ook drie assists. Zijn contract bij Newcastle loopt nog tot medio 2028.