Nieuws

'Positie Ten Hag onzeker: United voerde gesprekken met gedroomde Ajax-kandidaat'

'Positie Ten Hag onzeker: United voerde gesprekken met gedroomde Ajax-kandidaat'

2 maart - 09:56 Laatste update: 10:02

De positie van Erik ten Hag bij Manchester United lijkt nog altijd onzeker te zijn. Ondanks de goede resultaten van de oefenmeester en de uitgesproken steun, zou zijn club in het geheim gesprekken met Graham Potter hebben gevoerd.

Volgens The Sun zou beoogd sportief directeur Dan Ashworth met de oud-trainer van Brighton en Chelsea hebben gesproken. Het Britse tabloid meent dat Ten Hag door het mogelijk mislopen van een Champions League-ticket onder druk staat. Manchester United zou in dit geval in gaan grijpen en op de achtergrond al kijken naar mogelijke opvolgers. Potter zou hoog op het lijstje van zowel Ashworth, Sir Jim Ratcliffe en Sir David Brailsford staan.

Ashworth kent Potter nog van hun gezamenlijke tijd bij Brighton. De beoogde nieuwe technisch directeur van Manchester United zou de clubloze trainer naar Manchester United willen halen. Het is overigens niet voor het eerst dat de naam van Potter aan Manchester United wordt gelinkt. De Engelsman is ook geen onbekende van nieuwe eigenaar Ratcliffe die in december al eens met Potter zou hebben gesproken en de oefenmeester in het verleden naar OGC Nice wilde halen. 

Potter zit na zijn ontslag bij Chelsea sinds april vorig jaar zonder club. Begin maart kwam het nieuws naar buiten dat de oefenmeester oren zou hebben naar een klus bij Ajax. Daarnaast zouden nog maar Europese grootmachten aan hem denken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!