Opinie

Debutant maakt indruk bij Ajax: dit heeft Perez te zeggen over Kaplan

Debutant maakt indruk bij Ajax: dit heeft Perez te zeggen over Kaplan

26 februari - 09:33
1

Tijdens het bezoek van Ajax aan AZ (2-0) mocht Ahmetcan Kaplan dan eindelijk zijn langverwachte debuut voor de Amsterdammers maken. Na afloop bleek de verdediger een van de weinige lichtpuntjes te zijn aan de kan van Ajax. Kenneth Perez blies de loftrompet over Kaplan. VoetbalNieuws neemt de uitspraken van de analist met je door.

Bij ESPN ging Perez in over het debuut van Kaplan. De Turk mag sinds de zomer van 2022 al Ajacied noemen, maar moest door aanhoudende blessures lang wachten tot zijn debuut in de hoofdmacht. Afgelopen zondag was het dan zo ver. "Hij was een groot lichtpunt", concludeerde Perez na afloop. "Als hij fitter wordt en meer speeltijd kan maken, zal hij achterin waarschijnlijk een versterking worden. Dan kan Ajax misschien van twee tegengoals naar één tegengoal per wedstrijd gaan."

De analist zag Kaplan 'bijna alles goed doen' tijdens zijn debuut. In de 36e minuut verving de verdediger Anton Gaaei en maakte een sterke indruk bij Ajax. In de 54 minuten die hij mee mocht doen won hij vijf van zijn zeven duels en had hij met 66 aangekomen passes een succesvol percentage van 97 procent. Perez spreekt dan ook van een speler met een 'heel goede inspeelpass, inzicht en erg rustig aan de bal'. "Het was niet te zien dat hij zo'n zware kruisbandblessure heeft gehad."

Na zijn overstap van Trabzonspor naar Ajax, ter waarde van 9,5 miljoen euro, stond Kaplan 384 dagen buitenspel. Op 23 oktober 2023 maakte hij zijn debuut voor Amsterdammers, tijdens het 0-0-gelijkspel met Jong Ajax tegen ADO Den Haag. Daarna volgde nog eens tien wedstrijden voor de 21-jarige verdediger in het beloftenteam.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!