Nieuws

Grote namen geopperd als mogelijke Ajax-coach: 'Ik denk dat hij geïnteresseerd is'

Grote namen geopperd als mogelijke Ajax-coach: 'Ik denk dat hij geïnteresseerd is'

25 februari - 22:58 Laatste update: 22:58
4

Rafael van der Vaart heeft Ruud van Nistelrooij geopperd als mogelijke nieuwe trainer van Ajax. Aan tafel bij NOS Studio Voetbal vertelt de voormalige middenvelder dat hij graag een 'grote naam' aan het werk ziet in Amsterdam. Tegelijkertijd denkt Arno Vermeulen wellicht aan een nóg grotere persoonlijkheid in het mondiale voetbal, die aan het einde van het seizoen clubloos is.

Momenteel staat Ajax, dat op de vijfde plaats in de Eredivisie bivakkeert, onder leiding van interim-coach John van 't Schip. Het is nog steeds niet duidelijk of de man, die na het vertrek van Maurice Steijn instapte, ook aan het einde van het seizoen de scepter zwaait in Amsterdam. Daardoor komen vele potentiële namen aan bod.

"Wat ik dan hoor is Frank de Boer", aldus Van der Vaart, die een oud-coach van PSV aanhaalt als suggestie. "Ik heb met mensen gesproken. Het schijnt dat Van Nistelrooij een hele goede trainer is… Een veldtrainer, schijnt. Dan maar een Van Nistelrooij. Ik wil een grote naam bij Ajax. Ik heb gehoord iemand als Ron Jans en die of dat, maar ik wil een grote naam. Maar dat zeg ik, ik heb mensen gesproken die hem een goede veldtrainer vinden."

Vermeulen draagt Tuchel en Ten Hag aan
Vermeulen durft nog verder out-of-the-box te denken. "Thomas Tuchel is na dit seizoen vrij bij Bayern. Hij heeft een enorme voorliefde voor Nederland. Hij ging altijd in weekenden naar Amsterdam. Hoe je het ook wendt of keert, hij heeft in Frankrijk, Duitsland en Engeland gewerkt en is overal kampioen geworden", aldus de chef van de NOS, die zijn mening verder onderbouwt.

"Ze hebben geen goede ervaringen met een Duitse technisch directeur, maar misschien wel met een Duitse trainer. Ik vind hem interessant voor Ajax." Of een uitdaging in de Eredivisie financieel haalbaar is voor Ajax? "Dat is een kwestie van of je wil", reageert Vermeulen. "Deze man heeft zoveel geld verdiend in Londen en Parijs (bij Chelsea en Paris Saint-Germain, red.). Ik denk dat hij geïnteresseerd is om bij Ajax te werken, maar je moet ook niet gek opkijken als Ten Hag na dit jaar klaar is bij United. Dan zou ik als Ajax zijnde ook heel snel contact zoeken met Ten Hag."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!