Reactie

Zo kijkt Taylor naar de winnende goal en dit vindt hij van het gefluit van de fans

Zo kijkt Taylor naar de winnende goal en dit vindt hij van het gefluit van de fans

22 februari - 22:36

Kenneth Taylor was donderdagavond de grote man bij Ajax. Juist de tot twee keer toe uitgefloten middenvelder was de man die het winnende doelpunt maakte tegen FK Bodø/Glimt. Dit zei hij na afloop tegen de aanwezige Nederlandse pers.

Taylor begon het duel nog op de bank. De middenvelder werd geslachtofferd voor Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic. Dat werd door John van ‘t Schip uitgelegd als een 'defensieve keuze'. In de 83e minuut mocht Taylor alsnog binnen de lijnen komen en dat leverde hem diep in de verlenging een doelpunt op.

"Het was een corner, die sloeg af, ik nam hem aan. Het was een voorzet en daarna viel hij gelukkig binnen", begint Taylor koeltjes voor de camera’s van ESPN. "Het is gewoon een doelpunt voor mij, maakt niet uit hoe. Ik kwam erin en ik doe gewoon altijd mijn best voor de volle honderd procent. Zoals vandaag is het leuk, dan valt alles goed maar ik weet ook hoe het anders kan", besluit de middenvelder licht hintend op de Amsterdamse fluitconcerten van afgelopen week.

'Niet bij de pakken neer gaan zitten'

Ook Voetbal International kreeg Taylor voor de camera in Noorwegen. De Ajacied ging kort in op de kritiek die hij van de eigen aanhang te verduren kreeg. "Ik kan wel bij de pakken neer gaan zitten, maar daar heeft niemand wat aan. Ikzelf niet en de club niet. De fans en ik hebben met elkaar gesproken. Wij weten wat wat is, de fans en ik. Verder wil ik er niet te veel op ingaan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!