Nieuws

Dit is het torenhoge salaris wat Mbappé kan gaan opstrijken bij Real Madrid

Dit is het torenhoge salaris wat Mbappé kan gaan opstrijken bij Real Madrid

21 februari - 12:27

Hoewel de overeenkomst tussen Kylian Mbappé en Real Madrid nog niet definitief is afgerond, hebben buitenlandse media al informatie over het mogelijke salaris van de Franse superster weten melden. Wat gaat de Fransman verdienen in Madrid? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Op dit moment ontvangt Mbappé naar verluidt een nettosalaris van 32 miljoen euro (bruto zeventig miljoen) per jaar bij PSG. De Franse superster heeft is in totaal 291 wedstrijden in actie gekomen voor zijn ploeg. Hierbij wist de aanvaller 244 doelpunten te maken en 104 assists te leveren. Daarnaast Mbappé aanvoerder bij het nationale elftal van Frankrijk.

Dit is het torenhoge salaris wat Mbappé gaat verdienen

Real Madrid lijkt niet bereid dit torenhoge salaris op tafel te leggen. Volgens de BBC zou Mbappé genoegen moeten nemen met 'slechts' 15 miljoen euro per jaar van zijn basissalaris. Echter komt hier bovenop komt nog eens 30 miljoen euro per jaar als tekenbonus. Dit bedrag wordt verspreid over de vijfjarige duur van het contract.

Wat is de transferwaarde van Mbappé

Mbappé heeft volgens Transfermarkt.nl momenteel een transferwaarde van 180 miljoen euro. Hierbij is Fransman één van de duurste spelers op dit moment. Hij deelt de eerste plek met Manchester City-spits Erling Haaland en ziet ook 'toekomstig' teamgenoot Jude Bellingham dezelfde transferwaarde hebben.