Nieuws

Zo kijkt Kluivert terug op de transfer die hij ooit van Ajax naar AS Roma maakte

Zo kijkt Kluivert terug op de transfer die hij ooit van Ajax naar AS Roma maakte

20 februari - 09:05 Laatste update: 12:36

Justin Kluivert kijkt met een positief gevoel terug op zijn tijd bij AS Roma. De vleugelaanvaller verruilde Ajax in 2018 voor een buitenlands avontuur in Rome en blikt hierop terug in gesprek met Gianluca Di Marzio. Wat vertelt Kluivert over zijn vertrek in Amsterdam? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Afgelopen zomer zette Kluivert zijn handtekening onder een contract van vijf jaar bij AFC Bournemouth, de club die momenteel op de dertiende plaats staat in de Premier League. In Engeland vervult hij doorgaans een basisrol, wat niet altijd het geval was in de voorbije jaren. Kluivert kwam dit seizoen maar liefst 22 keer in actie voor The Cherries en wist hierin belangrijk te zijn met vijf doelpunten en één assist.

Dit vertelt Justin Kluivert over zijn vertrek bij Ajax

De 24-jarige vleugelaanvaller besloot in 2018 Ajax achter zich te laten en een transfer te maken naar Roma. Kluivert kwam niet veel aan spelen toe, maar toch heeft de Nederlander geen spijt van zijn beslissing. "Maar als ik bij Ajax was gebleven, zou ik misschien nooit een vaste basisspeler zijn geworden en was Roma misschien nooit meer gekomen. Bovendien was ik daar al mijn hele leven, sinds ik een kind was", vertelt hij.

Kluivert kwam 56 keer in actie voor de Amsterdammers. Hierin wist hij dertien doelpunten te maken en tien assists te leveren. Destijds ging de geboren Zaandammer voor een bedrag van zeventien miljoen euro naar Roma toe.