Nieuws

City Group voegt Istanbul Basaksehir toe aan imperium: deze clubs gingen al voor

City Group voegt Istanbul Basaksehir toe aan imperium: deze clubs gingen al voor

19 februari - 21:17

City Group heeft Istanbul Basaksehir in de armen gesloten. De topclub uit Turkije is de volgende club geworden die al onderdeel is van het imperium. VoetbalNieuws neemt de clubs die onderdeel zijn van de City Group met je door!

De laatste jaren zet de City Group het mondiale voetbal in vuur en vlam. Na de overname van Manchester City in 2008 door sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyan, werd in 2013 de City Football Group opgericht. In de meeste gevallen, zoals dat met 81 procent van de aandelen ook het geval is bij City, is de maatschappij de volledige eigenaar van de clubs. Dit seizoen maakt de groep grote stappen met Girona, waarin het 47 procent van de aandelen heeft.

Welke clubs zijn onderdeel van de City Group?

Met het toevoegen van Istanbul Basaksehir is de City Group nu actief in zestien landen. Naast Manchester City en Girona heeft het nog in de volgende clubs een aandeel:

New York City (VS)
Melbourne City (Australië)
Yokohama F. Marinos (Japan)
Palermo (Italië)
Troyes (Frankrijk)
Lommel (België)
Mumbai City (India)
Montevideo City Torque (Uruguay)
EC Bahia (Brazilië)

Verder gelden Club Bolivar (Bolivia), Vannes OC (Frankrijk) en Geylang International (Singapore) als partnerclubs van de CFG.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!