Premier League-samenvattingen: City en Chelsea gelijk, Liverpool en Arsenal winnen

17 februari - 22:08

Manchester City en Chelsea hebben zaterdagavond de punten gedeeld. Lachende derde Liverpool wist wel te winnen en ook Arsenal eindigde de dag met drie punten op zak. Bekijk hier de samenvattingen uit de Premier League.

Manchester City - Chelsea: 1-1

Manchester City had het lastig tegen Chelsea. De bezoekers kwamen in de eerste helft namelijk op voorsprong en dat was nog verdiend ook. In de counter was de ploeg uit Londen meermaals gevaarlijk en dat betaalde zich vlak voor rust uit. Raheem Sterling schoot de 0-1 tegen de touwen. In de tweede helft ging City nadrukkelijk op zoek en in de slotfase vond Rodri uiteindelijk het doel. Hierdoor werden de punten gedeeld.

Brentford - Liverpool: 1-4

Liverpool had vroeg op de dag geen kind aan Brentford. In de eerste helft moest Mohamed Salah al invallen door een blessure van Diogo Jota en de Egyptenaar werd uiteindelijk de man van de wedstrijd. Met een doelpunt een assist en voortreffelijk spel wist de aanvaller het spel naar zich toe te trekken. Cody Gakpo mocht in de tweede helft invallen en wist eveneens een doelpunt en een assist te geven. Eindstand: 1-4 voor Liverpool.

Burnley - Arsenal: 0-5

Arsenal had het erg makkelijk op bezoek bij Burnley. Na vier minuten stond het al 0-1 en de ruststand werd door een rake penalty van Bukayo Saka bepaald op 0-2. Na rust hield Arsenal geen spaan heel van de thuisploeg en kreeg Burnley doelpunt na doelpunt om de oren. Uiteindelijk werd het 0-5 waardoor ook The Gunners nog altijd in de race zijn voor het kampioenschap.

Tottenham Hotspur - Wolverhampton Wanderes: 1-2

Tottenham Hotspur kende een teleurstellende middag tegen Wolverhampton Wanderers. Vlak voor rust kwam de ploeg van Ange Postecoglu op achterstand en leek het mis te gaan. Na rust tekende Dejan Kulusevski direct voor de 1-1, maar toch ging de uitploeg er met de winst vandoor. Na de eerste tekende Joao Gomes ook voor zijn tweede en ging Tottenham onderuit.