Nieuws

Rotterdammer oogst lof in Engeland: 'Mooi als ik in beeld kan komen voor het EK'

Rotterdammer oogst lof in Engeland: 'Mooi als ik in beeld kan komen voor het EK'

16 februari - 17:09

Crysencio Summerville staat momenteel in de schijnwerpers van het Engelse voetbal. De Nederlandse aanvaller van Leeds United steelt de harten van de fans met zijn indrukwekkende statistieken in de Championship. De voormalig Feyenoorder droomt van een terugkeer naar de Premier League en wellicht een plek in de EK-selectie van Oranje, zo vertelt hij in gesprek met VoetbalPrimeur.

Summerville scoorde dit seizoen vijftien keer in 29 competitieduels voor Leeds. Bovendien gaf de rechtsbuiten acht assists. In gesprek met Dennie van Laar van VoetbalPrimeur benadrukt hij de intensiteit in de Championship en zijn eigen ontwikkeling als speler. "De intensiteit is echt heel hoog, en als je kijkt naar de Engelse verdedigers, is het fysieke gedeelte ook van een hoog niveau. Wat ik mee heb van mezelf, is dat ik heel goed ben in kleine ruimtes, en dat verdedigers het lastig hebben door mijn snelheid, wendbaarheid, en explosiviteit, waardoor ik niet makkelijk in de duels met ze kan komen, iets waar ze wel van houden."

Winterse interesse vanuit de Premier League
Zijn bijdrage aan Leeds' succes – de ploeg staat momenteel tweede – blijkt uit zijn statistieken. "Het geeft aan dat ik goed op weg ben, dat het lekker gaat." Summerville blijft gefocust op het doel van promotie naar de Premier League en laat zich niet afleiden door transfergeruchten. Afgelopen winter werd hij bijvoorbeeld nog in verband gebracht met een mogelijke overstap naar Aston Villa. "Hier en daar krijg ik wel een paar dingen mee, als vrienden en familie me artikelen doorsturen. Ik ga daar niet zelf extra naar kijken. Ik ben een jongen die eerst harder gaat werken, en pas later daar naar kijkt”, verklaart hij. “Als ik een meeting heb met mijn agenten, dan hoor ik wel wat dingen hier en daar. Dat vind ik mooi om te horen."

Dromen van EK-deelname
Ondanks zijn goede prestaties heeft Summerville nog geen oproep gekregen voor het Nederlands elftal, maar hij hoopt op een kans, vooral met het oog op het aanstaande EK. "Het zou mooi zijn als ik in beeld kan komen richting het EK, en anders zou ik op de lange termijn het WK in 2026 heel bijzonder vinden om mee te maken." Echter heeft de Rotterdammer op dit moment zijn hoofd ergens anders bij. "Op dit moment denk ik echt aan niks anders dan de Premier League. Ik wil daar zo snel mogelijk terugkeren."

Wil je meer weten over de carrière en de persoonlijkheid van Summerville? VoetbalNieuws.nl schreef al eens een uitgebreid portret van hem. Die vind je hier!